Kaikkihan tietävät, mitä tarkoittaa termi "vetää lärvit" tai "vetää lärvätsalot"? Kyseisellä aktiviteetilla on monta lempinimeä, mutta olettaisin kaikkien ymmärtävän sen tarkoituksen.

Olen tänään puuhaillut tiivisti läppärini kanssa työhuoneessani. Olen kirjoittanut työhakemuksia, päivittänyt ansioluetteloani, täyttänyt erinäisen määrän potentiaalisen työnantajan web-hakemuksia sekä välillä surffailut ihan vaan webissä. Kuten joskus keväällä kirjoitin, työhuoneestani näkee pieneen puistoalueeseen, jossa on muutama koivu, pihlaja ja mänty. Puistoalue ei ole kooltaan iso, mutta kuitenkin se näyttää olevan asuinseutuni eläinten hengailupaikka.

Tänään katseeni kiinnittyi puistoalueen Tarzaniin eli oravaan, joka liikkuu puissa juuri työhuoneeni ikkunan korkeudella. Mutta mitä minä näinkään? Orava kiinnostui pihlajasta jonka oksat notkuvat punaisina marjoista. Pihlajanmarja on kirpeä, jos oikein muistan, mutta oravalle marjat näyttivät maistuvan. Yleensähän pihlajanmarjat ovat tehokkaimmillaan ensimmäisten pakkasten jälkeen. No, orava keikkui pihlajanoksilla popsien marjoja vatsaansa. Välillä orava kävi jossain, tai ainakin hävisi näköpiiristäni. Palattuaan takaisin orava otti uuden satsin käsittelyynsä.

Huonostihan siinä oravalle kävi loppujen lopuksi. Taisi oravalle tulla hieman heikko olo, koska se jäi makaamaan "reporankana" pihlajanoksalle. Itse asiassa se makaa siinä vieläkin, kyllä se elossa on, kun häntäänsä jaksaa sentään heiluttaa silloin tällöin. Mutta se ei hyppele oksalta toiselle kuten normaalisti. Se levähtää vaikka ei ole edes helle.

Tuliko oravalle ahneus, kun se huomasi silmiensä korkeudella helposti saatavaa ruokaa? Onko orava aloittelija joka ei vielä kunnolla tiedä pihlajanmarjojen salaisuutta? Olisi ehkä kannattanut kuunnella äiti-oravan neuvoja ja jättää marjat tilhille.

PS: Tilanne aamulla 20.8.2014 -> Ei hätää, orava on hengissä. Tuossa se hyppelee puusta toiseen entistä kovemmalla vauhdilla ja ajaa takaa sen tielle osuvia pikkulintuja.