Päivä on ollut aika kiva. Rentouttava aamu-uinti luonnonvedessä virkisti kummasti kun ei edes tullut kylmä. Ainoa vaikutus tuntuu olevan kasvoissani sillä niissä on vähän samanlaista pistelyä kuin pakkaspäivänäkin. Jotenkin on ollut koko päivän todella virkistynyt olo.

Tarkoituksenani olisi jatkaa uintia luonnonvedessä läpi tulevan talven eli nyt on meneillään pieni totuttelu ja valmistautuminen avantouintikauteen. Viime kausi meni kohtalaisen hyvin tosin keskitalvella avanto pieneni pienenemistään, kunnes äkkiä jäät vähenivät ja oli jälleen kevään alku.

Millaisia terveysvaikutuksia olen huomannut itsessäni avantouintia harrastaessani? Verenkierto on parantunut huomattavasti, suurin muutos tuntuu olevan ääreisverenkierrossa kuten varpaissani, sormissani ja kasvoissani. Viime talvena en sairastanut yhtään flunssaa vaikka en rokotetta hakenutkaan. Mielenrauha on parempi, koska avantoon mennessä työ- ja arkihuolet huuhtoutuvat mielestäni pois. Myös selkävaivani on pysynyt aisoissa avannossa käydessäni. Niin ja tietenkin vaikuttaahan uintireissu sosiaaliseen elämäänkin kun pukuhuoneessa tulee juteltua niitä näitä muiden uimareiden kanssa, joskus tuli mentyä uinti-kollegan kanssa jopa torille kahville uintireissun jälkeen.

Uintipaikan pukuhuone on saunaan verrattava paikka, vaikka pukuhuoneen varustelu käsittää pelkän pukutilan, WC:n ja yhden suihkun. Ei siis saunaa. Mutta pukuhuoneessamme ei ole titteleitä, kaikkia tervehditään sekä tullessa sisään että poislähtiessä. Kenenkään kanssa ei kilpailla, toinen ui kauemmin kuin toinen tai kauemmaksi kuin toinen. Joidenkin kanssa vaihdetaan kuulumisia jopa kaupan kassajonossa, hiihtoladulla tai jopa baarissa. Uintiyhteisömme on kohtalaisen tiivis minkä huomasi kun keräsimme uintipaikan ylläpitäjää vastaan addressin. Nimiä tuli paljon ja radikaalit muutoksen ylläpidossa unohtuivat.

Mutta nyt taidan alkaa valmistautua iltaa varten sillä lupasin lähteä tuttavani kanssa parille iltaoluselle. Joten Moro...