Minun täytyy antaa kymmenen pistettä asuinalueeni kiinteistöhuollolle, sillä kiinteistöjenhoitajat olivat tehneet traktoreillaan kunnon laskiaismäen reilun sadan metrin päähän asunnostani. Muuten ympäristössä on vähän lunta mutta mäki oli mahtava. Ja kun yöllä oli ollut pakkasasteita, niin mikä sen mukavampaa kuin laskea jäistä mäkeä.

Minä ja piknikseurueeni menimme pulkkamäkeen jo aamulla yhdeksän aikaan. Tarkoitus oli ensin kokeilla lähellä olevaa luonnonmäkeä mutta sinne mennessämme huomasimmekin kiinteistöpoikien tekemän mäen, joten ei muuta kuin sinne. Meidän ei tarvinnut olla kovin kauan keskenämme kunnes lähiseudun muutkin pulkkailijat liittyivät seuraamme. VOi sitä lasten riemua heidän laskiessaan mäkeä. Oma seurueeni koostui pelkästään aikuisista, joilla tuntui olevan myös lapsenmieli mukana piknikillään. Liekö meidän vaikutusta mutta muutama muukin aikuinen laski lapsensa kanssa.

Seurueellani vietti mäenlaskussa parisen tuntia, onneksi meillä oli mukanamme kahvia muutama termoskannullinen ja pientä suolaista syötävää. Sää oli koko ajan aurinkoinen ja juuri sopivan viileä parilla pakkasasteellaan. Kaikin puolin onnistunut mäenlaskutempaus.

Tietenkin meille tuli myös nälkä. Tein eilen kotitekoisia makkaroita, jotka lupasin tarjoilla seurueelleni lounaaksi. Olin aamulla nostanut makkarat pakastimesta, sulatellut niitä aamupalan ajan ja juuri ennen lähtöäni mäenlaskuun laitoin kaikki makkarat ja lisukkeet uuniin kypsymään pienellä lämmöllä. Aika uhkarohkeaa jättää uuni päälle kun itse on pois! Onneksi mitään ei sattunut ja näin meillä oli lounas valmiina piknikiltä palatessamme. Hyvää oli ja kaikki meni.