Olen edelleen lomalla mutta tänään minun piti piipahtaa kotonani kun tulin luvanneeksi hoitaa yhden asian. Samalla kävin ruokakaupassa. Tuo mainitsemani hoidettava asia vaati noin kolmen tunnin session läppärilläni.

Osa varmaan muistaa kirjoitukseni 30. maaliskuulta, kun kerroin työhuoneestani avautuvasta näkymästä pieneen puistoalueeseen. Sain taas tänään seurata autiopaikalta "asuinalueeni eläinten hengailupaikkaa", itse asiassa se oli mielenkiintoisempaa kuin läppärillä työskentely.

Puistoalueella on havaittavissa pientä välienselvittelyä, sillä käpytikka on vallannut oravan alueelle kuuluvia mäntyjä ja koivuja. Oli mielenkiintoista seurata heidän kohtaamistaan, kumpikin tuijotti toisiaan silmiin kunnes käpytikka siirtyi toiseen puuhun jatkamaan koputteluaan. Melkoista ääntä tikkakin pitää hakatessaan kuivia koivunrunkoja, hyvin kuului kun ikkuna oli hetken auki.

Kaksi metriä ikkunastani on toinen koivu ja sen takana mänty. Nämä kuuluvat Timpalle, joka notkui koko kolmetuntisen koivun oksilla ja söi sen urpuja. Timppa on talitiainen, hieman ylipainoinen pikkulintu. Pari varpusta kävi kiusaamassa Timppaa, mutta ne taisivat löytää paremman syöntipaikan kun häipyivät niin pian.

Huomasin myös uudet hengailijat eli peippopariskunnan. Poika-peipolla on kaunis ja kuuluva ääni, mikä muuten kuuluu melko hyvin avoimesta ikkunasta jopa keittiööni saakka. Luin kerran lehdestä kolmesta muuttolinnusta ja niiden avioliitoista. Peippo on muistaakseni muuttolintujen joukossa todellinen Casanova, sillä yhdellä poika-peipolla voi olla monta kumppania samanaikaisesti. Joutsen elää saman kumppanin kanssa koko elämänsä. Kuovi, tuo käyränokkainen peltojen eläjä, ottaa aviosiipastaan eron, sillä tyttö-kuovi muuttaa takaisin etelään heti muninnan jälkeen. Poika-kuovi hoitaa sitten munat ja niistä kuoriutuvat poikaset, kuulemma.

Mutta tässä tätä kirjoittaessani puistoalueelle ilmestyi Päällikkö eli Tosi-Leopardi (valkea ja lihava kissa leopardivaljaissaan omistajansa kanssa). Parkkipaikan reunassa oleva kaide tuntuu kiinnostavan häntä enemmän kuin varsinen puistoalue, mutta olettaisin hänen tarkkailevan hengailumestaa rimpuilunsa ohessa. Juuri nyt näky on jotenkin korni: lumivalkea möykky mustalla asfaltilla ja talven alta paljastuneella ruohikolla. Se siitä suojaväristä.

Hyvää Pääsiäistä - lomani jatkuu.