Aamulla herätessäni täysikuu mollotti taivaalla kirkkaana. Pakkasta oli parikymmentä astetta ja lumi hohti valkoisena. Tiedossa oli oiva talvipäivä ja sen mukaiset askareet.

Aamulenkillä reippailin avantouintiin ja paluumatkalla poikkesin ruokakaupassa. Ennen lähtöäni vedin jääkaappipakastimeni töpselin irti ja nostin pakasteet sekä ruokatarvikkeet parvekkeelle. Parvekkeenlasit laitoin sopivasti raolleen, joten ilma kiersi ja ruokatarvikkeet säilyivät raikkaina. Jääkaappipakastin suli aamulenkkini aikana. Kotiin tultuani saatoin siivota sulamisjäljet ja nostaa ruokatarvikkeet takaisin paikoilleen. Töpseli seinään ja nyt jääkaappipakastimeni hurraa keittiön nurkassa putipuhtaana.

Päiväunieni aikana itse aurinko oli ilmestynyt sulostuttamaan talvipäivääni. Se on vielä matalalla mutta katsotaan parin viikon kuluttua, kun sen ensimmäiset säteet tulevat olohuoneeseeni. Iltapäivän urakkanani oli tuuletus ja kevyt siivous loppiaisen kunniaksi. Matot vein pihalle tuulettumaan, petivaatteet nostin parvekkeelle ja villavaatteet pyöritin lumihangessa ennen tuuletusta. Kun näin olin raivannut esteet tieltäni, imuroin ja pyyhin pölyt. Palkitsin itseni kunnon päiväkahveilla.

Nyt hämärän laskeuduttua istun läppärini ääressä selailemassa avoimia työpaikkoja. Kotini tuoksuu ja tuntuu raikkaalta. Huomenna on loppiainen, taidan jatkaa joulun aikaa vielä muutaman päivän. Joulukuusen kokoaminen oli sen verran iso homma parisen viikkoa sitten, että seisköön nyt olohuoneessani, kunnes auringon säteet osuvat olohuoneeni seinälle.