Vietän tässä talvilomani viimeisiä hetkiä, sillä huomenna kutsuu arkinen aherrus ja virallinen toimistopäivä sekä hirveä määrä lukemattomia maileja. Mutta nuo ovat huomisen murheita.Nyt nautin upeasta ilta-auringosta, joka paistaa suoraan parvekkeelleni eli unelmapaikkajuoda iltakahvit ja kuunnella puistoalueen elämää.

Olin koko lomani ajan mökilläni, tosin yhtenä päivänä piti poiketa kotona hoitamassa juoksevia asioita ja käydä samalla kaupassa. Lomassani oli mukavinta kun sai olla ilman kiirettä ja aikataulua. Tein muutamia mökille kuuluvia, "pakollisia" kevättöitä kuten halonhakkuuta, risukkojen karsimista, laiturin laittoa, hiukan haravointia ja räystäyden puhdistamista. Kalaonni ei ollut suosiollinen, sillä sain vain pari pientä ahventa maanantaina. Mökkeilyssäni oli kaksi asiaa yli muiden: kerrankin sai olla oman porukan kesken ja kaukana läppäristä. Normaalisti mökillä käy tuttavia kahvittelemassa tai saunomassa mutta nyt ei käynyt kuin naapurimökin pariskunta iltapalalla. Läppärin olin jättänyt tarkoituksella kotiini, koska lomasta pitää nauttia muutenkin kuin värkkäämällä läppärin kanssa.

Lisääntyvällä auringonvalolla on ihmeellinen vaikutus, tämän hoksasin lomani aikana. Tarkoitan lähinnä luonnon heräämistä. Puissa on pienet silmut ja linnut laulavat kilpaa toistensa kanssa. Saunan jälkeen terassilla istuessani ainoa ääni lähti lähitienoon linnuista, elokuvanautinnon tarjosi järvellä uiskennellut joutsenpariskunta. Taas ne tulivat takaisin kuten niin monena vuotena aiemminkin. Sen sijaan telkät ja tavit eivät vielä näyttäytyneet, yleensä ne tulevat vapun tiennoilla.

Nyt kun istun kotiparvekkeellani nauttien ilta-auringosta lienee syytä päivittää edessäni avautuvan puistoalueen tilanne. Hengailu on aika vähäistä tähän aikaan, vain peippo laulaa koko sielullaan. Pari tuntia sitten huomasin uusina hengailijoina västäräkin sekä rusakon, joka taitaa olla myöhästynyt pääsiäispupu. Parvekkeellani on myös kutsumaton vieras, sillä Maija mehiläinen on ilmestynyt lentämään ralliaan eestaas. No kohta se häipyy, kun aukaisen parvekelasit.