Miten joulu meni? Itselläni se kului rauhallisesti ja perinteisesti kuten olin suunnitellutkin (no selkäkipu oli hieman ylimääräinen rasite mutta sekin tuntuu olevan hallittavissa). Joulupukkikin kävi ja toi minulle kirjoja, suklaata, lahjakortteja ja villasukat. Lahjakortit ovat hyvä lisä alkaneiden alennusmyyntien varalle, koska esim. urheiluliikkeen lahjakortti koskee myös alennettuja tuotteita. Pitänee illan päätteksi lähteä katsastamaan tarjontaa.

Tänä jouluna luin suomalaisen klassikkokirjan (kirjan, jonka ensipainoksesta on sata vuotta tai enemmän). Kirjaksi valikoitui Juhani Ahon Juha, joka julkaistiin ensimmäisen kerran 1911 eli nippanappa klassikko määritelmäni mukaan. Kirja vain pomppasi esiin kirjaston palautushyllyssä viime maanantaina. Otin ja luin sen enkä pettynyt, vaikka juoni oli alkuosaltaan hieman raskas. Teos on tarina suomalaisesta kolmiodraamasta: nainen, hänen aviomiehensä ja vieras mies. Sen kummemmin juonta paljastamatta tarina istuu hyvin myös nykyelämäänkin, kun hetken ihastus saa tunteet valloilleen ja järki jää hieman sivuosaan. Jokaisella kirjan lukeneella on varmasti oma mielipiteensä,mutta omasta mielestäni kirja on sisukkuuden ja sinnikkyyden riemuvoitto. Saako paha palkkansa, jätän jokaisen lukijan mietittäväksi?

Eilen oli Tapaninpäivä eli toinen joulupäivä. Tänään ja huomenna on ns. joulun pikkupyhät eli kolmas ja neljäs joulupäivä. Jossain maassa näitäkin päiviä vietetään mutta Suomessa pikkupyhät aloittavat alennusmyynnit. Pikkupyhät on osuva nimitys, koska se kertoo aika paljon päivien luonteesta: "eivät niin pyhiä päiviä, että työnteko olisi kiellettyä, mutta ei niin arkea, että töitä voisi tehdä normaaliin tapaan". Kyllä vanhoina aikoina tiedettiin...

Tänään olin töissä virallisesti toimistolla parin työkaverin kanssa. Yksi osaksi työtehtäviini kuuluva asia oli aiheuttaa ison ongelman, mutta onneksi ehdin väliin, ettei vakavampaa sattunut ja asia saatiin hoidettua moitteettomasti. Muuten työpäivä oli vähän puolitehoinen sekä itselläni että muilla toimistossa olleilla työkavereillani. Joulu ei ollut päällimmäisenä keskusteluissamme, onneksi. Taidan lähteä nyt ostoksille, koska huomenna tulee sukulaisia ihan yökylään ja menu pitää suunnitella.