Elämme parhaillaan naistenviikkoa, jolloin kalenterissa on yksinomaan naisten nimipäiviä. Riikka, Saara, Marketta, Johanna, Leena, Olga ja Kristiina ovat onnellisia nimipäivien viettäjiä. Naistenviikolla pitäisi sataa jatkuvasti mutta säätilastojen mukaan viikko ei ole muita heinäkuun viikkoja sateisempi. Tälläkin hetkellä kesämökkini terassin lämpömittari näyttää noin 25 astetta ja sadetta ei näkyvissä. Monen tunnin kestävää ukkosta ja sadetta en ole vielä tälle kesälle kokenut. Ukkosetkin ovat nopeasti ohittaneet kesäpaikkani.

Marraskuun 5. - 11. on sitten miestenviikko, nimipäiviään viettävät Reima, Kustaa Aadolf, Taisto, Aatos, Teuvo, Martti ja Panu. Isänpäivä sattuu usein tuolle viikolle mutta vietetäänköhän miestenviikkoa mitenkään erikoisemmin tai liittyykö siihen jokin sääennuste. Yleensä marraskuun alku on pimeää ja kosteaa aikaa. Yleensä sataa joko vettä tai ensimmäiset lumihiutaleet putoavat taivaalta.

Mutta nautitaan nyt helteistä, sadekuuroista ja ukkosesta. Viimeistään miestenviikon aikana jokainen kaipaa ja muistelee kuluvan vuoden naistenviikon kesäsäätä. Moro.