Aurinko on muistuttanut olemassa olostaan viime päivien aikana. Se on tuonut tullessaan lieveilmiöitä, joihin jokainen sortuu kesän ensimmäisinä poutapäivinä.

Vaatetus on vähentynyt. Muutama viikko sitten kuljin vielä paksussa kevättakissani, kun nyt tarkenen hieman kevyemmällä varustuksella. Sama ilmiö on havaittavissa katukuvassa. Helletamineet on kaivettu esiin, on kuin olisi vapauduttu ihoa peittävästä panssarista. Kanssakulkijat voidaan jakaa kolmeen ryhmään: kalkkilaivat, punanahkat ja älyköt.

Kalkkilaiva kuvaa kaikkia niitä ihmisiä, jotka ovat iholtaan vaaleita. Ihon vaaleus korostuu kesäkuteissa, kun iho valkoisena viipotetaan menemään. Punanahka on ihminen, joka on ottanut auringosta ilon irti heti ensimmäisenä päivänä. Iho on palanut ja se loistaa punaisena. Käsivarret tai hartiat lienevät ne yleisimmät paloalueet ja kuin korostaakseen punaisuuttaa, kanssakulkija laittaa päällensä hihattoman paidan. Älykkö nauttii auringosta toisella tavalla, hän verhoaa kehonsa paljaat kohdat kevyillä vaatteilla. Hän saattaa liikkua pitkissä housuissa ja käsivarret peittävässä vaatekappaleessa. Älykkö on myös se henkilö, joka rasvaa itsensä ennen aurinkoon menoa tai on jopa poikennut kevätlomallaan ulkomailla hakemassa jo pohjavärin.

Kesävaatteet täydennetään sopivilla kevytkengillä. Sukat on jätetty kotiin ja lipokkaisiin on työnnetty paljas jalka. Olisi tietenkin hyvä tarkistaa ensin jalkojensa kunto ennen kuin lähtee niitä esittelemään julkisille paikoille lipokkaissaan. Halkeamat, kovettumat ja muut talven tuomat yllätykset kannattaisi hoitaa ennen kesäkelejä.  

Olin viikonloppuna kesämökilläni puuhailemassa niitä näitä kesäisessä säässä. Aika kului rattoisasti auringonpaisteessa. Innostuin kesäpuuhistani ehkä liikaakin, koska unohdin olevani magneetti sääskille, itikoille, hyttysille ja muille pienpörriäisille. En edes tuntenut niiden vierailua paljaalla ihollani. Tämän iloisen vierailun tuloksena jaloissani on noin miljoona peukalonpään kokoista punaista pahkuraa. Kutittaa niin vietävästi ja shortseissa ei ole asiaa julkisille paikoille, koska muut voivat kokea järkytyksen. Olen nyt aloittanut kesäni joka vuotista traditiota noudattaen, puremat paranevat onneksi pian ja immuniteetti pörriäisiä vastaan on juhannukseen mennessä jo saavutettu. Mutta onneksi aurinko tarttuu ihooni hyvin, minä en pala vaan rusketun pikkuhiljaa.