Havahduin eilen illalla mystiseen näkyyn. Kympin uutisia katsoessani huomasin ulkona kuunsirpin loistavan samanlaisena kuin elokuvissa. Sen vieressä säihkyi Venus kirkkaana ja Mars hieman himmeämpänä. Tuli jotenkin mystinen ja itämainen tunne. Tänä iltana samaa estetiikkaa ei taida näkyä, koska taivas näyttäisi olevan pilvessä.

Käytän harvoin parkkitaloja, parkkeeraan autoni yleensä normaalille parkkipaikalle. No iltapäivällä piti tehdä poikkeus. Ostoksille mennessäni kävin pesemässä autoni ja pesusta päästyäni taivaalta alkoi putoilla räntää. Autoni hyvinvoinnin kannalta kurvailin ostoskeskuksen parkkihalliin. Tilaa näytti vielä olevan, joten jätin autoni strategisesti hyvään paikkaan. Viivyin asioillani parisen tuntia ja parkkihalli oli täyttynyt sillä aikaa. Mitähän mahtoi liikkua sen Volvo-kuskin päässä, kun hän oli parkkeerannut kaaransa suoraan maksuautomaatin eteen ja vieläpä pitkittäin? Siinä on merkattu ihan selvästi keltainen alue, johon autoja ei saa jättää, jotta poislähtijät voisivat maksaa parkkeerauksensa, helposti. Sensuroin pois sadattelun, jonka laukoi eräs toinen yrittäessään maksaa minun jälkeeni. En osaa sanoa kumpi näky huvitti minua enemmän: väärinpysäköity Volvo vai räjähtämispisteessä oleva kanssamaksaja.

Sain maksettua toisella automaatilla ja ulosajaessani tuli vastaan uusi näky. Voi sitä naisparkaa, joka oli liikenteessä isolla Jeepillä, jonka katolla oli todella iso suksiboxi. Parkkihallin kaksi alinta kerrosta on tehty isoille autoille, mutta kolmannesta ylöspäin pääsevät vain normaalit pikkuautot, koska nousuliuskat ovat matalammat kuin alempana. Minä ajelin kaistaani alaspäin ja vastakkaisella kaistalla nainen hoksasi juuri nousuliuskassa, että hänen Jeeppinsä boxeineen ei mahdukaan menemään vaan auto jää katostaan kiinni. Taisi olla hiihtolomalainen? Mikähän oli hänen sykkeensä huomatessaan liuskan korkeutta ilmoittavan varoituspuomin roikkuvan silmiensä edessä? Enpä jäänyt ihmettelemään vaan karautin äkkiä kotiini.

Kotonani on menossa kisastudio, katsomme porukalla Oscar-kemuja, koska kukaan meistä ei jaksanut seurata tilaisuutta suorana lähetyksenä. Tiedossa on siis ylimakea näky amerikkalaiseen tapaan. Ennen kisastudiotamme kävin hiihtämässä läheisellä kuntoradalla. Ja arvatkaapa, mitä näinkään kuntoradan parkkipaikalla? Siellähän seisoa tökötti parkkihallin Jeeppi suksiboxeineen, tosin nyt siitä huolehti mies parin lapsen kanssa. Lastasivat suksiaan juuri boxiin, kun meni siitä ohi. Mitä silmäni näkivätkään? Jeepin kuskinpuoleisessa etukulmassa oli komea lommo ja etulamppu palasina. Oliko perheen äiti kenties törttöillyt enemmänkin iltapäiväisellä ostosreissullaan? Hyvää hiihtolomaa heillekin, luultavasti vastedes välttävät ahtaita parkkihalleja.