Pulahdin töiden jälkeen +14 asteiseen luonnonveteen joten oloni on virkistynyt mutta parin tunnin kuluttua nukku-Matti hyökkää kuin varkain. Käytännössä tämä tarkoittaa pientä pilkintää kympin uutisten aikaan. Uutiset saattavat mennä ohi.

Uutisia tulee kyllä päivän mittaan aika monta kertaa sekä radiosta että televisiosta. Itselläni on periaatteena katsoa television uutiset edes kerran päivässä alusta loppuun sisältäen säätiedotuksen että urheiluruudun. Jotenkin TV-uutiset kuuluvat suomalaiseen televisioviihteeseen. Viihdettähän ne ovat sillä mukana on joskus hiukan kevyempiäkin aiheita. Tiedän muutaman ihmisen, jotka aikatauluttavat päivänsä TV-uutisten mukaan (yleensä puoli ysin tai kympin uutiset). Uutisten aika voi olla myös varmin keino tavoittaa joku tuttu puhelimitse, tosin heitä ei saa missään nimessä häiritä Kaunareiden tai Salkkareiden aikana.

Kotona työskennellessäni radio Suomi on mukava taustaääni joka ei minua häiritse. Yksi rutiini sentään minulla on eli viimeistään kun sää merenkulkijoille alkaa 12:50 on aika pitää lounastauko. Ei aikaisemmin eikä myöhemmin. Työpaikan toimistossa tätä ohjetta ei voi noudattaa koska en osaa kuunnella radiota kuulokkeilla. Työtilassamme radio ei pauhaa taustalla, ei edes hiljaa.

Mikä uutinen liittyy tähän päivään? Vastaus on "ikuisuuskaramellit", mitkä yhdysvaltalainen John Curtis keitti kuusenpihkasta ja vei ne kauppoihin 23.9.1848. Kyseessä on purukumin esi-isä. Siitä lähtien purkkaa on ollut hiuksissa, kengänpohjassa, taskussa, vaatteissa, kadulla jne. kuitenkin muualla kuin suussa.

Moro huomiseen.....