Autooni vaihdettiin talvirenkaat torstaina, kun sää oli vielä selkeä, pikkupakkasen marinoima syyspäivä. Tiet olivat sulat ja talvirenkaat tuntuivat turhilta.

Eilen satoi lunta kokopäivän. Noin viiden pakkasasteen ilma teki ajelusta mukavaa. Talvirenkaat iskeytyivät tiehen hyvin ja ei tarvinnut pelätä liukkautta eikä liirailua.

Tänään on satanut ensin räntää sitten vettä kokopäivän. Parin asteen pakkanen pitää lumen kuitenkin vielä maassa. Pikkutiet olivat aamulla melkoisessa kunnossa, sohjo teki autoilusta haastavaa kauppa- ja uintireissullani. Sen jälkeen olenkin ollut suosiolla sisähommissa.

Huomenna on sunnuntain lenkin vuoro ja voin arvata, missä kunnossa lenkkireittini on. Lähistön pururata on sohjoinen, joten sinne minun ei kannata mennä. Pyörätiet ja jalkakäytävät ovat varmasti liukkaat, jos sade jatkuu läpi yön. Hiekoittajilla on tiedossa kiireinen aamu. Onneksi minulla on myös nastoilla varustetut juoksukengät, joten liukkaus ei liene minulle ongelma. Paitsi että säätiedotus lupasi asuinalueelleni huomisaamuksi plus kuusi astetta sumun kera, joten teenpä tarkemmat lenkkisuunnitelmat vasta aamulla.

Aamulla on toinenkin urakka, kun pitää taas totutella normaaliaikaan. Kellot tulee siirtää ensi yönä tunnilla taaksepäin. Aamuaurinko ilmestyy aikaisemmin mutta iltapimeä tulee sitten huomenna tosi aikaisin.

---------------------------------

26102014 jatkoa:

Ja miten tänään kävi? Palasimme normaaliaikaan, joten heräsin aamulla normaalia aikaisemmin. Kuulostelin, ettei ulkona sada. Oli aika lähteä sunnuntain aamuhölkälle. Kevyen aamupalan jälkeen ei muuta kuin matkaan.

Ajotiet ja pyörätiet olivat sulat, tosin hiukan märät ja lätäköitä oli lähinnä risteyskohdissa. Reipasta menoani riitti noin 12 kilometrin verran, oli suorastaan kaikkien hölkkääjien toivekeli, koska moni muukin oli lähtenyt ulkoilemaan hyvissä ajoin.

Mikä oli päivän kohokohta? Kotiin tultuani alkoi sataa ja se on jatkunut taukoamatta koko päivän. Voi niitä, jotka jättivät sunnuntain ulkoilunsa iltapäivälle.