Eilen oli tämän joulukauden viimeinen virallinen pikkujouluni, kun taloyhtiömme järjesti jouluruokailun asukkailleen. Perumenulla mentiin eli joulupuuroa, kahvia ja joulutorttuja. Yllättävän moni asukki oli saapunut paikalle keskustelemaan yhtiömme asioista ja muustakin maailmanmenosta. En oikein ymmärrä, miksi eräs asukki haluaa keskustella joka kerta yhteisissä tapaamisissamme pihasuunnitelmasta. Piha-alueemme ei ole ylettömän suuri, koska suurin osa pihastamme on asfaltoitu ja parkkipaikka lohkaisee suuren osan käyttöalasta. Nurmikko on siis pieni ja se kyllä kelpaa muille asukkaille, mutta ei yhdelle. Mielenkiintoista on että tuo asukki viihtyy koko kesänsä kesämökillään, laittakoot sinne puutarhansa.

Tänään kävin ihan asiakseni ostoksilla, sillä ostin joululahjat. Ostosreissu meni nopeasti ja helposti, koska tarvittavat lahjat ja ostospaikat olivat jo tiedossani joten en kuluttanut turhaan aikaani kaupoissa kiertelyyn. Täytyy kyllä todeta, että suunnitelmani oli huippuhyvä. AInoastaan yhdessä paketointipisteessä piti hieman jonottaa. Yleensä olen ostanut joululahjoja pitkin syksyä ja viimeiset lahjat jopa jouluaattona, mutta tänä jouluna tein poikkeuksen ja ostin kaikki lahjat yhdellä kertaa. Minun piti ostaa vain kuusi lahjaa eli kaikille läheisimmille vain yksi lahja. Muiden lahjat ostan joulun jälkeen.

Joulun valmistelun aloitan ensi viikolla, ensimmäiset jouluruoat ja joulusiivoukset voisin hoitaa jo alta pois. Sitten ensi viikonloppuna olisi vuorossa "yleiset joululaulelot sukulaisten kanssa". Keskiviikkona pidämme sukulaisten kesken perinteiset pikkujoulumme, koska jengimme matkustaa jouluksi kotiseuduilleen. Tänä vuonna minä en ole järjestäjänä, menen niin sanoakseni valmiiseen pöytään. Sauna ja jouluinen ateria ovat pikkujoulujemme ohjelmanumerot, viemme toisillemme lahjat mutta avaamme ne sitten aattona omissa oloissamme. Ohjelmaa siis tiedossa....moro.