Tänään oli ihanteellinen siivoussää, sillä ulkona oli viileä ja kuiva syyssää. Laitoin huushollini jo talvikuntoon vähän kuin täydenkuun kunniaksi. Miten raikas tuulahdus tulikaan residenssiini levittäessäni kesällä pesemäni matot.

Jostain kumman syystä päätin siivota hieman toisin kuin aikaisemmin. Vaihdoin huonekalujen paikkoja, ripustin uudet verhot jokaiseen ikkunaan ja urakkani kruunuksi ripustin ensimmäisen ja ehkä ainoan jouluvalon olohuoneen ikkunaan.

Olen tässä nyt totutellut muutaman tunnin uuteen sisustukseeni. Kun ennen tuijottelin vastapäisen talon parkkipaikalle läppäriäni käyttäessä, niin nyt koko työpöytä on aivan toisessa huoneessa. Entisestä makuuhuoneestani tuli uusi työhuoneeni ja entisestä makuuhuoneesta uusi makuuhuoneeni. Suurin homma oli siirtää koko seinän pituinen kirjahyllyni uuteen osoitteeseen läppärini kanssa. Onneksi tuttavani piipahti siivouskahville, joten huonekalujen siirtelyt sujuivat ilman suurempia voimain ponnistuksia.

Olohuoneessa muutin kalusteiden paikkaa aika radikaalisti. Onneksi kaapistani löytyi tarpeeksi pitkä antennijohto televisiolle, sillä entisessä paikassaan toosalle riitti reilun metrin antennijohto. Keittiö on nyt todellinen kyttäyspaikka, koska ruokapöytä on ikkunan edessä, josta on suora näköyhteys pihalle ja naapuritaloihin.

Kuten arvaatte, uusi järjestys on aiheuttanut jo outoja tuntemuksia. On jotenkin outoa kirjoittaa uudessa paikassa, samoin television katselu tuntui hassulta. Muutaman kerran olen jo kolhaissut itseäni huonekaluihin, sillä olin jo tottunut entiseen järjestykseen niin hyvin, että osasin jopa pimeässä liikkua itseäni kolhimatta. Nyt myös sähköjohdot näkyvät paikoin ehkä liiankin selvästi, kun ennen ne luikertelivat kalusteiden takana. Yllätyin, kuinka paljon huonekalut jättävät jälkiä lattiaan, vaikka jalat ovat olleet pehmustetut. Entinen sohvan sijainti näkyy kohtalaisen selvästi.

Nyt uudenjärjestyksen myötä olen tajunnut, kuinka paljon matoilla ja verhoilla voi muuttaa huoneen ilmettä. Entiset olohuoneen matot löysivät tiensä uudistuneeseen työhuoneeseen, karvalankamatto tuntuu kieltämättä mukavalta tässä läppärini ääressä istuessa. Tein uudesta makuuhuoneesta punaisen, mikä sai tuttavani hymyilemään pirullisesti. Keittiön punaiset matot lojuvat uudistuneessa nukkumatilassani, minkä kruunaa punakuviolliset verhot. Täytyy tunnustaa, että verhot ovat hyvännäköiset, vaikka ovat heräteostos.

Viikonloppuna täytyy testata, millä strategialla uudistunut asuntoni imuroidaan. Siinä, missä ennen saatoin imuroida suorilla vedoilla, niin nyt siinä saattaakin olla huonekalu kierrettävänä. Joulukuusen paikka jäi kyllä miettimättä, mutta onhan tässä vielä aikaa ennen kuin sen tuo sisälle.