Eilen saimme tietää, että makkaran syönti on vaarallista. Se on rinnastettavissa tupakkaan, asbestiin ja muihin vaarallisiin aineisiin. Punainen liha on siis kavala seuralainen, jota olisi vältettävä. Mitä me nyt grillaamme juhannusaaton sateessa, kun perusvarmat grillikaverit makkara ja lihaköntti on jätettävä kaupan kylmäaltaaseen?

Eilen näkyi televisiossa ohjelma suomalaisista teurastamoista. Ohjelmaan oli koottu muutama karmea tapaus, kuinka teuraaksi meneviä nautoja, sikoja ja lampaita kohdellaan. Hirveää katsottavaa ja kummasti ohjelman jälkeen ei tehnyt enää mieli iltapalaa.

Syysmasennukseen on jälleen löydetty lääke. Kirkasvalolamput ja ylimääräiset vitamiinit ovat täysin turhia. Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan kissavideoiden katseleminen parantaa mielialaa. Lisäksi kissavideot lisäsivät positiivisia tunteita ja mielihyvää sekä vähensivät negatiivisia tuntemuksia kuten surua tai ahdistusta.

Sen sijaan Japanissa tehdyn tutkimuksen mukaan söpöjen koiranpentujen valokuvien katseleminen parantaa tarkkaavaisuuttamme. Söpöjä kuvia katseltuaan koehenkilöt pärjäsivät peremmin tarkkaavaisuutta ja keskittymiskykyä vaativissa tehtävissä. Selitys on kuulemma, että kuvat laukaisevat katselijassaan hoivavietin, jolloin tarkkaavaisuutemme kasvaa. Eli jos minulla on toisessa kädessäni kuva kuolaavasta bulldoggista ja toisessa kuva vasikankokoisesta irlanninsusikoirasta, niin kumpi niistä herättää minussa hoivavietin. Epäilen, ettei kumpikaan.

Eläimissä pysyäksemme. Tiesitkö, että krokotiili nukkuu toinen silmä auki? Näin sen toinen aivopuolisko on hereillä ja eläin voi joko vahtia tai olla muuten vaan valppaana. Tämä kävi ilmi saksalais-australialaisessa tutkimuksessa, jonka mukaan aina, kun ihminen oleskeli krokotiilien tarhassa, yhdellä aivopuoliskolla nukkumiseen käytetty aika lisääntyi – ja avoin silmä suuntautui herkeämättä kohti tunkeilijaa. Paljonkohan koehenkilöille maksettiin testiin osallistumisesta?

Pian on taas Halloween, tuo yksi turhanpäiväisimmistä juhlista. Englantilainen perinneyhdistys ehdottaa nyt, että kurpitsa korvattaisiinkin nauriilla, perunalla tai muulla juurikkaalla. No mihinkäs ne kaikki kurpitsat sitten laitetaan, ei kurpitsapikkelssiäkään jaksa jatkuvasti syödä? Voi sitä viljelijää, joka on kasvattanut koko kesän jötkyläkurpitsaansa takapihallaan.