Tänään vietetään Maailman postipäivää, samalla se on Kirjeen päivä.

Omatuntoni alkoi heti kolkuttaa, milloin olen viimeksi kirjoittanut oikean kirjeen tai saanut sellaisen? Näitä peruskirjeitä kuten laskuja ei lasketa mukaan. Kesällä taisin kirjoittaa yhden asiakasvalituksen, tosin senkin kirjoitin läppärillä, tulostin ja pistin sen sitten postiin. Kirje meni perille, koska vastaanottaja kiitti valituksestani.

Mutta milloin viimeksi kirjoitin kirjeen käsin tai sai käsinkirjoitetun kirjeen? Taitaa olla aikaa kun en äkkiä muista tuollaista tapahtuneen pitkään aikaan. Käsinkirjoittaminen voisi olla terapeuttista ja samalla hyvähyvä harjoitus motoriikalle. Postikortteja olen kyllä kirjoitellut, viimeksi muutama viikko sitten. Tapanani on lähettää postikortti tutuille, jos olen vieraalla paikkakunnalla.

Kirje on menettänyt suosiotaan. Tilalle ovat tulleet tekstiviestit, sähköpostit ym. teknilliset yhteydenpitokanavat. Ennen kirjeitä säilytettiin kauan, nykyään vain harva saatu tekstiviesti säilytetään. Voisi olla mielenkiintoista. jos esimerkiksi tämä päivä todella pyhitettäisiin kunnolla käsinkirjoitetulle kirjeelle. Jokaisen tulisi kirjoittaa tänään edes yksi käsinkirjoitettu kirje. Omasta mielestäni olisi todella riemastuttavaa saada tuttavalta peruskirje, joka olisi kirjoitettu vanhanmalliselle kirjoituspaperille (se vaakasuoraan viivoitettu). No kohtahan saa taas kirjoittaa joulupukille, vai.