Kirjoitin viime viikolla ensimmäisen CV:ni pitkään aikaan. Tunnustan sen olleen aika haasteellista, mutta toivottavasti opin kirjoitusurakastani ja seuraavat CV:ni onnistuisivat paremmin.

Täytin yhden sähköisen työhakemuksen ja liitin siihen CV:ni. Sain eilen melko hyytävää palautetta työnanatajalta, en saanut haastattelukutsua, mutta sen sijaan sain muutaman hyvän vinkin seuraaviin hakemuksiini. Ensireaktioni oli harmitus ja turhautuminen, olinko tehnyt turhaa työtä ja tällaistako työnhaku nykyään onkin. Luettuani CV:ni tulin saamaan ajatukseen palautteenantajan kanssa. Jos minä olisin työnantaja ja olisin saanut samanlaisen hakemuksen luettavakseni, hakemukseni olisi suoraan lentänyt roskiin. Hakemuksessani ja CV:ssäni oli ihan perusvirheitä ja ennen kaikkea se oli liian pitkä. Jo ensimmäisellä rivillä pitää osata myydä itsensä niin, että CV ja hakemus kannattaa lukea loppuun saakka.

Mutta en masennu vaan otan todellakin opikseni saamastani palautteesta. Nykyajan työnhaku ei olekaan lasten leikkiä vaan totisinta työtä ja harvoinpa se ensimmäinen CV tärppää. "Ei muuta kuin uutta matoa koukkuun", vai miten se sanonta meneekään.