Tänään oli suuri päivä. Työmatkani varrelle, noin kahden kilometrin päähän kodistani, avattiin tänään uusi ruokakauppa. Siis elintarvikeliike jonka koko on marketin ja kaupan välimuoto. Onko se sitten ruokahalli?

Tottakai olin utelias ja poikkesin toimistolta tullessani ostamaan hedelmiä ja muuta pientä syötävää uudesta lähikaupastani. Kuten yleensäkin avajaisissa moni muukin työstään palaava oli lähtenyt ruokaostoksille uuteen kauppaan. Pientä ruuhkaa oli havaittavissa. Pisin jono oli tietenkin kahvitarjoiluun, ilmainen kahvi vetää kummasti asiakkaita. Avajaistarjouksina oli mm.(tietenkin) kahvi, WC- ja talouspaperit, kirjolohi, vehnäjauhot ja bonapiltti eli tietynlaiset menekkituotteet.

Uusi kauppa  on hyvällä markkinapaikalla, sillä se sijaitsee keskellä isoa sairaala- ja toimistoaluetta ja mikä mielenkiintoisinta suuren koulukeskuksen naapurissa. Kaupan yhteyteen avattiin myös hampurilaisbaari, joten ei liene epäselvyyttä, missä koululaiset hengailevat ruokatuntinsa. Parkkipaikka on hyvä ja iso mutta ruuhka-aikaan paikka voi olla autoilijalle hankala.

Kauppa noudattaa pidennettyä aukioloa, avataan aikaisin ja suljetaan myöhään. Pitänee aamulla toimistolle mennessä poiketa, kun lupasin tuoda aamukahviksi maidot, ne kun pääsivät loppumaan tänään kahviseurueeltamme. Toivottavasti uusi kauppa menestyy, sitä on varmaan odotettu naapuritoimistoissa.