Odotin tätä päivää sillä taas oli tarjolla yhdet pikkujoulut. Eikä mitkä tahansa kemut vaan vapaaehtoisporukkani perinteinen joulujuhla. Puitteet ovat erinomaiset: maa on valkoinen, pakkasta noin miinus viisi astetta ja iloinen mieli.

Tein aamulla kunnon juoksulenkin vaikka lumipyry oli juuri silloin pahimmillaan. Sitten puuhasin pikaisen kauppareissun ja valmistauduin iltapäivään.

Pikkujoulut pidettiin jo iltapäivällä niin kuin aikaisemminkin. Väri- ja pukukoodi oli tänään punainen ja kiitettävästi jokainen oli sitä noudattanut. Pitopalvelu oli tehnyt mahtavan joulupöydän, kaikille löytyi varmasti syötävää. Mielenkiintoa lisäsi, että jouluateria oli tehty hieman uudella tavalla ja esillepano oli poikkeuksellisen loistokas. Joulukinkunkin voi näköjään tarjoilla vartaassa maukkaiden kasvisten ja hyvän kastikkeen kera. Jälkiruokina oli kahvia, joulutorttuja, riisivanukasta ja luumukohokasta. Ja syödä sai niin paljon kuin halusi.

Ohjelmanumeroissa noudatimme porukkamme perinteitä. Tilaisuus avattiin tiernapoikien esityksellä, sen jälkeen porukkamme puheenjohtaja toivotti kaikki tervetulleiksi ja kehoitti syömään. Syönnin jälkeen joulupukki tuli ison lahjasäkkinsä kanssa.

Jokaisen osallistujan piti tuoda lahja, siis ihan kunnollinen lahja. Itse vein Amaryliksen sipulin posliiniruukussa ja voi sitä riemua, minkä se toi lahjansaajalle. Itse sain lähes samanlaisen lahjan nimittäin nupullaan olevan hyasintin ruukussa. Kaikki saivat käytännöllisiä lahjoja:heijastimia, suklaata, kynttilöitä ja autotarvikkeita. Joulupukilla oli melkoinen urakka jakaa lahjat koska seromoniaan meni yli tunti.

Tilaisuus päätettiin joululauluihin, aloitimme Hoosiannalla ja sen jälkeen muutama perinteinen joululaulu. Pikkuhiljaa porukka lähti koteihinsa lepäämään sillä iltaohjelmana on "pieni baarikierros". En tiedä kuinka moni tulee mutta sehän selviää kun lähden katsomaan. Jouluateria alkoi kummasti janottaa joten asialla pitää tehdä jotain. Moro....