Rikesakko astui voimaan tänä päivänä 30 vuotta sitten. Itselläni rikesakot ovat toistaiseksi jääneet vähiin, lienenkö koskaan saanut. Parkkisakkoja on tullut pari kertaa ja sitten yksi liikenteenvaarantaminen, joten en voi kehua olevani sakkomagneetti. MIkähän prosenttiosuus rikesakoista jää maksamatta? Olettaisin suurimman osan kuitenkin maksavan.

Kerrostalon asukkaille voisi keksi uusia kivoja rikemaksuja. Kartonkijätteen laittaminen sekajätteisiin on jo aika vakava rike, aikaraja naapurin kyttäämiselle voisi olla myös mukava lisä kerrostalon elämään, suksien säilytys kylmäkellarissa on jo hieman harvinaisempi rikkomus mutta kaiken yliveto olisi varmasti polkupyörän laitto pyörätelineeseen oikein (siis etupyörä edellä jotta naapurin pyörän omistajalla olisi tiedosssa pientä jumppaa ottaessaan omaa pyöräänsä). Kyllähän näitä rikkeitä löytyisi, rikemaksun voisi sitten ohjata taloyhtiön tilille. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja voisi aivan huoletta toimia sakottajana ja valvojana, onko heillä muutakaan hommaa.

Onneksi minun taloyhtiössäni ei ole vielä menty näin pikkusieluisiksi. Kukin saa elää tavallaan, kunhan noudattaa yhteisiä sääntöjä. Ainakin hiljaisuutta noudatetaan tai sitten nukun niin sikeästi että en kuule kaikkea möykkää. Tosin muutama vuosi sitten alakerran naapurinani asui kaksi terhakkaa opiskelijaa, jotka aloittivat elämänsä klo 23, jollloin muut aloittivat hiljaisuuden. Päivisin he olivat hiljaa mutta illalla vauhtiin päästyään meno oli kyllä aika hurjaakin välillä. Vuodenkohan he asuivat naapurinani ja sitten he muuttivat pois? Ei kiinnosta tietää minne, vaikka sain heiltä kerran "puhuttelun" kun kuulemma jonakin päivänä asunnossani oli soitettu sähkökitaraa liian äänekkäästi. Kukahan lienee soittanut, koska itse olin tapahtuma-aikaan töissä ja sähkökitarakin on minulle ihan outo kapistus?

Onhan näitä, mutta teinpä minäkin rikkeen eilen aamulla. Ajoin punaisia valoja päin hiljaisella kadulla, ja totta kai vahingossa....