Jaahas tänään on jälleen se päivä, jolloin on julkistettu, kuka on maan rikkain. Radio, lehdet ja television uutiset suoltavat erilaisia listoja rikkaista. Onkohan tarkoituksena herättää kateutta vai tunnetta eriarvoisuudesta?

Enää et rikastu metsää myymällä tai perimällä. Paras keino rikastua lienee myydä tuottoisa yrityksensä tai kikkailla pörssiosakkeilla.

Radiossa haastateltiin erästä yritysjohtajaa, joka möi yrityksensä. Hän nettosi sievoisen summan kaupastaan. Yritysjohtajalla on ainakin asenne kohdallaan, koska hän kertoi maksavansa myyntituloistaan verot Suomeen, koska Suomi oli rahallisesti auttanut yrityksen alkuaikoina. Ilman yhteiskunnan antamaa tukea yritystä ei olisi pystytty edes perustamaan ja yritysjohtaja olisi edelleen perus-duunari. Verojen jälkeenkin yritysjohtajalle jää ihan kivasti kaupparahaa. Huolimatta suurista tuloistaan yritysjohtaja aikoo ensin nauttia hetkisen vapaudestaan ja sen jälkeen suunnata takaisin työmarkkinoille ja etsiä palkkatyön. Sitä hän ei sanonut, onko tuleva työ jokin hallituspaikka vai ihan oikea työ.

Eräs apteekkari oli muutama vuosi sitten kotipaikkakuntani rikkaimpia, mikä hieman kohahdutti. Hänellä rikkaus ei kyllä näkynyt ulospäin; remontoitu rintamamiestalo ja pari perus-Toyotaa. Liekö rikkaus ollut syynä mutta he muuttivat keskelle korpea, jossa on kuulemma kunnostettu vanha maatila? Apteekki toimii edelleen ja apteekkari ajaa edelleen samalla Toyotalla kuin tultuaan rikkaaksi. Heillä ainakin elämä jatkuu normaalisti, vaikka rahaa olisi hieman hellittääkin tahtia.