Vapaapäivän kunniaksi yhdistin aamulenkkeilyni ja uintireissuni. Juoksuvaatteet päälle, uintikamppeet reppuun ja ei muuta kuin menoksi. Lähdin aamulla hieman seitsemän jälkeen ja olin takaisin kotonani parin tunnin kuluttua. Mukava reissu.

Uimarannalle päästyäni siellä odotti pienoinen yllätys. Siellä oli tainnut olla eilen illalla rantajuhlat, koska ranta oli täysin roskien peitossa, rikkinäisiä pulloja, tölkkejä ja pizzalaatikoita. Lokeilla ja variksilla oli kerrankin kunnon apajat. Uimakopin ulkoseinään joku juhlija oli spreijannut kuvaviestinsä. Muutkin aamu-uimarit ihmettelivät moista menoa ja kaikkilla meillä oli yhteinen harmitus, miksei roskia voida viedä roska-astioihin, koska niitä on ripoteltu pitkin rantaa.

Roskakorit eivät ole koriste-esineitä vaan käyttöä varten. Ja miksi pullo pitää särkeä vieläpä yleiselle uimarannalle? Pitääkö taas ottaa käyttöön valvontakamerat; viime kesänä ne olivat käytössä ja roskaaminen loppui siihen, mutta tälle kesälle kamerat poistettiin. Entä mitäpä ajattelivat siistijät, jotka kurvasit paikalle lähtiessä takasin kotiin päin. Minusta tuon kaltainen roskaaminen on ilkivaltaa. Jokainen siivotkoon jälkensä.