Vähän aikaa sitten kirjoitin asuinalueeni bensa-aseman alennusmyynnistä, menovettä sai edullisesti, kun vain jaksoi jonottaa.

Itse ostan bensani naapurilähiön asemalta lähinnä sen hyvän sijainnin ja palvelun vuoksi. Vakio-asemani kuuluu erään öljy-yhtiön ketjuun, joten olen saanut myös oman asiakaskortin. Saan sillä muutaman sentin alennuksen litraa kohden. Kenties asiakaskorttini takia olen päässyt ketjun vip-asiakkaaksi, koska saan kerran kuukaudessa kotiini asiakaslehden. Ketju hoitaa asiakastiedotuksen pääsääntöisesti sähköpostitse tai tekstiviesteillä. Bonuspisteitä en sentään saa, harmi.

Tänään oli puhelimellani riemupäivä. Piipitys saapuneesta tekstiviestistä alkoi jo aamulla ja on jatkunut koko päivän. Suosimani bensa-asema viettää huomenna ALE-päivää, eikä siinä vielä kaikki, sillä samaan ketjuun kuuluvat muutkin asemat sadan kilometrin säteellä tekstittelivät koko tämän huomisista tarjouksistaan.

Alennusbensalitran hintaa ei viesteissä mainittu, kerrottiin vaan halvasta bensasta. Sen sijaan kahvi ison munkin kanssa maksaa kaksi euroa ja kaksi sinistä suklaalevyä saa kolmella eurolla. Ikkunanpesunestekin on tarjouksessa kuten myös itse autonpesukin. Harmi vain, sillä täytin autoni tankin pari päivää sitten ja samalla myös käytin autoani suihkussa, ja ihan normaalihintaan. Taidan antaa autolleni huomenna vapaapäivän ja kierrän bensa-asemat kaukaa.

Toisena asiana annan tilannekatsauksen paastostani, minähän lupasin luopua lihasta ja iltapullasta. Pari ensimmäistä iltaa meni totutellessani pullattomaan iltateehen, mutta nyt olen päässyt jo vieroitusoireista. Lihan kanssa meinasin ajautua väärille poluille, kun tuttavani valmisti herkullista lasagnea siellä käydessäni. Pysyin tiukkana, herkuttelen sitten pääsiäisenä. Muuten liha ei ole tuonut ongelmia. Kasvis- ja vihannesruokia tulee valmistettua jo rutiinilla. Edes saunamakkaran puuttuminen ei ole tuonut ongelmia. Kieltämättä hedelmä on parempi vaihtoehto iltapullallekin.