Olen tänään uhrannut kolme tuntia läppärini päivityksille. Poistot ja asennukset menivät hyvin. Läppärini on nyt ajan tasalla uusien softaversioiden kanssa.

Tein mielenkiintoisen testin päivitysten aikana, koska minulla on radio aina auki. Testasin, kuinka kauan jaksan kuunnella jouluradiota ja sieltä tulevia joululauluja. Laulujen kirjo oli melkoinen; oli perinteistä ja hieman modernimpaakin laulua. Jostain kumman syystä joululaulut ovat pääsääntöisesti surumielisiä, kovin monta duuri-voittoista laulua ei radiosta kajahtanut.

Minun täytyy tunnustaa, että parin tunnin jälkeen jouluiset sävelet alkoivat hieman jo kyllästyttää. Viimeinen tunti oli jo suoranaista kärsimystä, mutta sinnikkäänä ihmisenä en vaihtanut radiokanavaa. Läppärini on työhuoneessani, josta on suora näkymä ulos naapurissa olevan vanhustentalon parkkipaikalle. Välissä on pieni puistoalue. Ehkä kärsimystäni lisäsi ulkoa avautuva näköala. Loskaa satoi ja taivas oli harmaa. Edes puistoalueella majaileva orava ei minua piristänyt, vaikka orava otti yhteen talitiaisten kanssa. Oravakin oli jo harmaa, sekin odottaa jo kunnon lumikinoksia.

Asuinpaikkani paikallislehdessä oli eilen sääprofeetan ennustus. Hänen mukaansa kunnon talvi tulee vasta helmikuun alussa, siihen saakka mennään vähällä lumella. Tosin tammikuun puolessa välissä olisi tiedossa viikon pakkasjakso, tosin sekin ilman kunnon lumipeitettä. Saapa nähdä osuuko ennustus oikeaan?