Kuten kerroin vähän aikaa sitten taloyhtiössämme tehtiin pientä lämpöpatterien säätöä ja muita huoltotöitä. Asentajien mukaan nyt olisi koko taloyhtiössä sama huonelämpötila eli 22 astetta. Lämpöpatterit säädettiin maksimiinsa ja asukas voi halutessaan vain pienentää huonelämpötilaansa.

Viikko sitten asuntoni oli mukavan lämmin, sillä tarkenin hipsutella koko illan avojaloin. Nyt menneenä viikonloppuna hoksasin ettei kaikki taidakaan olla oikein. Huoneistossani on kaikkiaan kuusi lämpöpatteria ja nyt ne ovat kaikki eri tavoin lämpiminä. Kylpyhuone tuntuu olevan kaikkein lämpimin, hyvä niin. Keittiö on kohtalaisen lämmin ja makuuhuone sopivan haalea. Olohuoneessani on iso kolminkertainen patteri ja se tuntuu lämpenevän vain osittain. Vaatehuoneeni pikku patteri on täysin hengetön, joten kaikki vaatteetkin tuntuvat kuin lumihangesta nostetuilta. Kylmin huone on ehdottomasti työhuone, huomasin asian tänään kun työskentelin koko päivän kotitoimistollani. Villapaita ja -sukat eivät olleet turhaan päälläni.

Ilmoitin aamulla huomioistani isännöitsijällemme koska lämpöpatterini ovat edelleen maksimissaan eli patteri-poikien jäljiltä säädetyt. Isännöitsijä oli hieman ihmeissään mutta myönsi että myös muutkin asukkaat ovat tehneet asunnoissaan samoja havaintoja. Vaikka patterit ovat maksimissaan, osa huoneista on lämpimämpiä kuin toiset. Äkkiä ajateltuna tuntuisi että hieman vinksallaan oleva lämmityssysteemi on vaan energian tuhlausta, mikä sitten näkyy taloyhtiön lämmityskustannuksissa (ja sitä kautta vastikkeissa ym. asukkaille tulevissa kustannuksissa).

Isännöitsijä lupasi tutkia asiaa tarkemmin, voi olla että patteri-pojat tulevat takaisin. Miksi viime talvena ei ollut kenelläkään lämmitysongelmia taloyhtiössämme mutta nyt uusien termostaattien myötä ongelmia on vaikka muille jakaa?