Naapurissani on asunut vuokralla kaksi opiskelijapoikaa viime kesästä lähtien. Itselläni ei ole heistä moitteen sanaa, koska he tervehtivät vastaantullessaan ja jäävät jopa juttelemaankin aina silloin tällöin. Pojat huomioivat myös kotitoimistopäiväni vaikka sanoin heille, että kukin elää omaa elämäänsä ja omaa aikatauluaan. Kerrostalossahan tullaan ja mennään sekä erilaiset äänet kuuluvat kerrostalon elämään.

Opiskelijoillahan menee joskus överiksi varsinkin viikonloppuisin. Naapurini kävivätkin aina ilmoittamassa minulle, mikä perjantai on heillä "bileet", samoin pahoittelivat jo ennakkoon aiheuttamaansa häiriötä. No bileitä oli aina silloin tällöin, mutta ne eivät minua sen kummemmin häirinneet, kun bileet yleensä loppuivat samaan aikaan kuin taloyhtiön hiljaisuus alkoi.

Naapureillani oli kiva harrastus eli he rämpyttelivät kitaraa aina silloin tällöin. Ensin sitä tehtiin iltaisin ja sitten myös päivällä. Ensimmäisellä kerralla heidän rämpyttelynsä oli kieltämättä hieman häiritsevää mutta sitten minä totuin siihen eikä se häirinnyt enää sen kummemmin.

Mutta yhden asian naapurin pojat unohtivat, heidän alapuolellaan ja toisella puolella asui osakkeenomistajia (toisessa eläkeläispariskunta ja toisessa vuorotöissä käyvä pariskunta). Liekö jomman kumman pariskunnan ansiota, opiskelijapojat muuttivat tänään? Töistä tullessani pojat kantoivat tavaroitansa ulko-oven edessä olleeseen muuttoautoon. Lyhyen jutustelun jälkeen selvisi, että pojat olivat saaneet varoituksen taloyhtiöltämme; syynä häiritsevä käytös ja elämöinti. Omasta mielestäni varoitus on tainnut tulla aika heppoisin perustein, pitääpä hieman tiedustella perusteita yhtiökokouksessamme. Näin siis loppui naapurini kitarakoulu. Jää nähtäväksi millaiset uudet naapurit saan ja milloin.

No, kauas pojat eivät muuttaneet. Kitarakoulu siirtyi tien toiselle puolen, eri taloyhtiöön.