Joulu oli ja meni, mutta vielä voi nauttia saamistaan lahjoista. Näin minäkin tein tänään osallistuessani makkarakurssille. Sain nimittäin sellaisen joululahjaksi, joten pakkohan kurssi oli hyödyntää. Kurssi oli tosi hyvä, tulipa samalla syötyä iltapalakin tälle illalle.

Meitä oli kaksitoista, toisilleen tuntematonta ihmistä, kaikilla kova tiedonjano. Meidät jaettiin neljään ryhmään, joista yksi teki possumakkaraa, yksi kasvismakkaraa, yksi chorizoa ja yksi lintumakkaraa. Opettaja neuvoi mitä tehdään ja miten. Sen jälkeen jokainen ryhmä alkoi tehdä omaa makkaraansa ihan alusta lähtien. Ensin jauhettiin lihat ja silava, sitten makkaramassan tekoon ja siihen sitten tarvittavat nesteet ja mausteet. Koepalan paiston jälkeen makkaramassalle tehtiin pientä hienosääntöä, lähinnä mausteiden ja suolan lisäystä.

Kun makkaramassa oli saatu suoleen, makkarat keitettiin (osa paistoi ne). Oma ryhmäni ensin keitti makkaransa ja sitten annettiin paistinpannulla niille lopullinen väri. Sitten vain makkarat tarjolle ja kaikki meistä maistoivat toisensa tekeleitä lisukkeiden kera (curry-omena-sipuli ja puolukka-punasipuli olivat lisukkeiden ainesosat ja niistä tehdyt salaatit).

Loppujen lopuksi makkaranteko ei ole vaikeaa, se onnistuu jopa kotonakin. Homma ei ole oikein aikaavievääkään, ehkä lihojen ja muiden ainesosien osto saattaa olla se työläin vaihe. Erittäin mukavaa hommaa esimerkiksi kaveriporukan kesken!