Paitsi että tänään on Isänpäivä, tänään on myös nimipäiväsankarina Martti. Tunnetuin Martti lienee Luther joka syntyi tänään reilut 500-vuotta sitten.

Hieman tuntemattomampi on Martinus-piispa joka eli Ranskassa 300-luvulla. Hän kuoli vuoden 397 marraskuussa. Martinus oli ensin sotilas mutta kääntyi sitten kristinuskoon omistautuen sitten hengelliselle työlleen ja köyhien auttamiselle. Hän taisi olla melko suosittu koska hänet valittiin piispaksi vastoin omaa tahtoaan mutta hänpä kieltäytyikin moisesta kunniasta. Legendan mukaan Martinus piiloitui hanhitarhaan, ettei häntä valittaisi, mutta hanhien kaakatus paljasti hänet. Näin siis marraskuun eräs ruokalaji on Martin hanhi.

Nam nam oli myös eilinen illalinen ja yllätyksenä oli pääruoka eli hanhi. Koko ateria oli hyvä ja kaikkinensa koko ilta oli onnistunut ainakin itselläni. No ainoa miinus oli puolen tunnin taksijono kotiin tullessani. Aamulla oli perinteisesti sunnuntain juoksuharjoittelu mikä ei mennyt suunnitellusti koska oli tihkusade ja jotenkin keskiviikon rankka fysioterapia tuntui edelleen etenkin jaloissani. No tulipa tehtyä vaihteeksi matalan sykkeen harjoite (noin kymppi pururadalla). Seuraavaksi jumppa ja iltapala.