Vielä olisi yksi peli ja sitten selviää, mikä maa voittaa jalkapalloilun maailmanmestaruuden. Taidanpa kerrankin koko matsin alusta loppuun.

Eilen nimipäiväänsä vietti Hermanni. Se on ollut perinteisesti ensimmäinen heinäpäivä eli heinänteko on aloitettu Hermannin päivän tienoilla. On muuten väärin sanoa että "helppoa kuin heinänteko", koska varsinkin ensikertalaiselle heinänteossa on omat niksinsä. Nuorena teininä olin pari kesää ihan kunnon heinätöissä ja muistaakseni löysin itsestäni uusia lihaksia, koska heinätöihin tottumattomana rasitus oli varmaan kaksinkertainen. Tosin teininä koko homma ei edes kunnolla kiinnostanut, mutta nykyään voisin lähteäkin heinäpellolle hommiin. Niin no, nykyään ei taideta enää tehdä heinätöitä vaan heinät paalataan tai laitetaan valkoisten muovien sisään.

Tulin kesämökiltäni kotiini koska huomenna on virastoasioita. Samalla ajattelin hoitaa yhden toisenkin kesähomman: mansikat odottavat noutajaansa ja kesähuollettu pakastin täytettä. Joten taidanpa lähteä aamulla mansikanostoon niin saan senkin homman hoidettua tältä kesältä.