Huomenna on jälleen aika kerrata mitä kukin on tehnyt viikonloppuna. Töissä aamukahvin keskustelut palautuvat viikonloppuun aivan huomaatta.Se on melkoinen statuspalaveri mutta onneksi työyhteisössäni on sivistyneitä työtovereita joten varsinaisia örvellyskertomuksia ei enää kuulla. Jokainen on varmaan viettänyt normaalia viikonloppua, tehnyt itselleen ja perheellen tärkeitä asioita.

Oma viikonloppuni meni hurauksessa. Ulkoilua, urheilua, pientä siivousta, tietokoneen asennustöitä ja vanhanajan markkinat. Syysmarkkinat ovat asuinseudullani varma syksyn merkki, vähän samalainen kuin kurkiaurat ja putoavat lehdet. Vuosi vuodelta markkinoilta tulee ostettua perussatsi: rinkelipussi ja kotimaisia omenoita. Saahan niitä kyllä tavallisesta kaupastakin mutta jotenkin perinteisiin kuuluu ostaa ne juuri markkinoilta.

Asiasta toiseen. Tänään on kansainvälinen lukutaitopäivä, en kyllä huomannut erityisiä tapahtumia tai kampanjoita päivän lehtiä lukiessani. Lukutaito taitaa olla meille suomalaisille liian selvä asia.