Tänään on maapallon toisella puolella syytä juhlaan sillä vuonna 1893 Uuden-Seelannin naiset saivat äänioikeuden valtiollisissa vaaleissa ensimmäisinä maailmassa. Suomi saavutti asiassa kakkostilan vuonna 1906.

Lapsuuden kotini naapurustossa vaikuttii pariskunta, jonka vanhin tytär asui Uudessa-Seelannissa. Hän oli naimisissa paikallisen miehen kanssa ja heillä oli perhettäkin. Tytön vanhemmat vierailivat muutaman kerran juuri näin joulun aikana tervehtimässä tyttärensä perhettä. Muistan hämärästi heidän kertoneen reissuistaan ja päälimmäisenä matkamuistona heillä oli kuumuus, mikä maapallon toisella puolella oli juuri meneillään.

Millaistahan olisi viettää joulu ihan kunnon helteestä nauttien, en ole koskaan sitä kokenut? Alkuun saattaisi olla vaikeuksia, koska olen jo niin tottunut suomalaiseen jouluun, jopa kyllästymiseen saakka. Minun pitäisi joskus kokeilla ja lähteä jonnekin helteiseen paikkaan viettämään joulua. Mieluummin paikkaan, missä ei olisi turistiryntäystä. Jos nyt voittaisin lotossa kunnon potin, varmasti pakkaisin laukkuni ja lähtisin lämpimään paikkaan odottamaan joulupukkia.

Toivossa on hyvä elää...vai miten se nyt menikään.