Olen ollut neljä päivää työreissussa Tampereen seudulla. Minä ja työkaverini liikuimme autollani, koska sen kanssa säästyi aikaa eikä tarvinnut turhia seisoskella rautatieasemalla. Nyt on jotenkin puoli-väsynyt olo kun olen tehnyt alkuillan "rästiin jääneitä" kotitöitä. Käytännössähän tarkoitan kaupassa käyntiä ja pyykinpesua. Mutta kyllä on mukava tulla aina kotiin.

Vaikka olimme kotimaassa niin meillä kummallakin oli matkatavaroita aivan kuin olisimme olleet kauempanakin. Piti olla työvaatteet, urheiluvaatteet, edustusvaatteet, hotellihuone-vaatteet ja ehdottomasti villasukat. Nykyäänhän hotellihuoneessa ei ole kuin pieni matonkaistale eli lattia on pääosin kylmähkö. Villasukat on lähinnä tapa. Minun ja työkaverini mielestä on jotenkin rentouttavaa vetäistä villasukat jalkoihin raskaan työpäivän jälkeen.

Pyykinpesu on yksi vakiorituaali matkalta palatessa. Se pitää tehdä mahdollisimman pian alta pois, jotta seuraavan päivän voi viettää omia tuttuja tapoja noudattaen. Oma urakkani on jo ohi ja pyykit ovat kuivumassa alakerran kuivaushuoneessa. Ja kuinka sattuikaan, sillä tänään näyttää olevan pyykinpesun merkkipäivä. Tänään maaliskuun 28. päivä 1797 Nathaniel Briggs sai ensimmäisen patentin pesukoneelle. Kone tuskin oli mikään automatiikan ihme, luultavasti käsikammella veivattava masiina, olettavasti iso ja hankala käyttää sekä hitaampi ja epävarmempi kuin tavallinen käsinpesu. Pitkän matkan tämäkin talouskone on kulkenut ajan saatossa. Taloyhtiössämmekin suurimmalla osalla on oma pesukoneensa kylpyhuoneessaan, vaikka pesutuvassa on ihan hyvä peruskone kaikkien saatavilla.