Tänään oli pakkaspäivä joten jäin suosiolla kotitoimistolleni. Aamun palaveri oli hiukan liian pitkä, koska lounastauolla meinasin väsähtää, kun pakolliset kahvitauot olivat jääneet väliin. No onneksi iltapäivällä oli taas fysioterapian aika. Sain kotiläksyksi uusia jumppaliikkeitä, jotka eivät ole vaikeita mutta runsailla toistoilla tehtynä aika rankkoja. Yksi uusi liike kohdistuu nilkkoihini, tarkoitus olisi sekä vahvistaa että venyttää niitä, koska ne ovat olleet kovassa rasituksessa juoksun ja kävelyn vuoksi.

Mitähän mahtoi ajatella chicagolainen Levant Richardson vuoden 1884 aikana? Varmaan kulutti aikaansa uuden keksintönsä tuotekehittelyssä ja testauksissa. Hän nimittäin patentoi rullaluistimet joulukuun 9. päivä 1884. Muistan jossain kuvassa nähneeni ensimmäiset rullaluistimet. Ne olivat jotenkin "puolitekoiset", koska rullat olivat rauta-anturassa ja antura yhdistettiin sitten naruilla luistelijan kenkään. Kuvamuistini saattaa kyllä olla vääräkin, mutta tuskin Levantin keksimät luistimet olivat ihan nykyaikaisen mallisia. Varmaa lienee kuitenkin, että luistelijan nilkat joutuivat aika koville.

Lapsena ollessani kävin kerran jääshowssa. Muistan elävästi, kun eräs shown saksalainen naisluistelija esiteltiin sekä taitoluistelun MM-mitalistina että rullaluistelun maailmanmestarina. Tytön elämä taisi olla pelkkää luistelua, mitähän hän tekee nykyään? Itse olen kokeillut rullaluistelua pari kertaa ja täytyy sanoa ettei se ole minun lajini. Onhan se rankka laji ja hyvä kuntoilumuoto, joten pitäisikö se opetella ensi kesänä. Tekisi varmaan hyvää ensin hieman kuivaharjoitella nyt talvisella jäällä, sillä edellisestä talviluistelusta on jo vierähtänyt muutama vuosi.