Taas on yksi työviikko kääntymässä hiljalleen voitonpuolelle, enää huominen ja sitten alkaisi talvilomani. Tiedossa urheilullisia aktiviteetteja, lepoa, hyvää ruokaa läheisteni kanssa.

Tänään viettävät nimipäiväänsä Tero ja Tryggve. Paitsi että tänään 10.4.1912 Titanic lähti kohtalokkaalle neitsytmatkalleen, niin tämän päivän sankareita ovat myös kaksi aika näkyvää asiaa. Päivälleen 165 vuotta sitten eli 10.4.1849 Walter Hunt patentoi hakaneulan Yhdysvalloissa. Kyllä, juuri se pieni rautalangasta taivutettu kapistus joka on yleensä hukassa juuri silloin, kun sitä tarvitsisi kaikkein kiperimmin. Joskus taas tuntuu että hakaneuloja on joka hyllyn reunalla (vähän niin kuin "just in case"). Tuo ihmeellinen rautalangan palanen on pelastanut aika monta tilannetta.

Toinen merkittävä tapahtuma kirjataan myös tälle päivälle eli 10.4.1956. Tuolloin nimittäin nähtiin ensimmäinen suomalainen televisiomainos Tesvisiomme lähetyksessä. Ja mitäpä mainostettiin? Boston-savukkeet saavat kunnian olla ensimmäinen TV-mainoksemme. Paljonkohan niiden myynti kasvoi mainoskamppanjan ansiosta, kun katsojiakin oli vain kourallinen?