Kävin ostoksilla, kun löysin aikaisemmin viikolla pari hyvää joululahjaa tuttavilleni. Ensin ajattelin jättää kauppareissuni väliin, oletin porukkaa olevan liikkeellä taas maailmanlopun meiningillä. Yllätyksekseni kaupassa ei ollutkaan ruuhkaa, vielä. Minun ei tarvinnut jonottaa edes lahjapaketointiin, lähempänä joulua jono on luultavammin melko pitkä.

Kauppareissuni oli osa päivän liikuntasuoritustani. Päätin kävellä mennen tullen eli noin kahdeksan kilometrin hyvä kävelylenkki. Ulkona on pimeää ja lumetonta mutta eilinen vesisade jäädytti pyörätiet liukkaiksi. Oli siis turvallisinta kävellä ja antaa autollekin vapaapäivä. Koska ulkolämpötila on lähellä nollaa ja kova vastatuuli, sopivan ulkoiluvaatetuksen määritteleminen oli pieni haaste. Menomatkalla kävelin rauhallisesti, valmiiksi hikisenä ei ole mukavaa olla kaupassa. Suunniteltu kävelylenkki on siitä mukava, että kovin paljon ei voi ostaa, jos aikoo kantaa ne kotiinsa. Reppuuni ei mahdu kovin isoja ostoksia.

Kuten sanoin kauppakeskuksessa ei ollut liikaa porukkaa, ei ollut jonoja eikä muutakaan ruuhkaa. Ostamisen sai kerrankin tehdä rauhassa, turhia hätäilemättä ystävällisen myyjän avustuksella. Ja mikä mukavinta, kauppakeskuksessa kuuluneet joululaulut tuntuivat kerrankin mieltä kohottavilta. Normaalisti ne alkavat jo ärsyttää heti kaupan ulko-ovella, mutta eivät tällä kertaa.