Aamulla kerrottiin radiossa, että tänään vietetään Siivoa työpöytäsi – teemapäivää. Kas siinäpä mukava puuha tälle päivälle, kun ulkona paukkuu reilu pakkaskeli ja ei ollut oikein muutakaan järjellistä tekemistä. Oma työpöytäni on asuntoni ylimääräisessä huoneessa, jossa on myös iso kirjahylly, pari lepotuolia ja vanha sohvapöytä sekä pieni hylly. Omasta mielestäni työhuoneeni on ajanmukainen. Työpöytäni ei liiku eli työskentelen vain tämän pöydän ääressä. En liikuta läppäriäni sohvalle tai keittiönpöydälle.

Kotitoimistoni siivous alkoi tilanteen kartoituksella. Kaikki ylimääräiset paperit ja printit laitoin paperinkeräykseen. Tarpeelliset mapitin ja laitoin ne työhyllyyni. Klemmarilaatikon, sakset, teipin, nitojan ja reiittäjän ja muun pikku tilpehöörin laiton yhteen muovikoriin, ne kun olivat ennen pitkin työhuonettani (ja tarvittaessa yleensä aina hukassa). Läppärini lisävarusteet kuten kuulokkeet ja varapiuhat saivat paikkansa läppärilaukusta, koska lisätarvikkeita en ole tarvinnut kovin usein.

Pyyhin pölyt koko työhuoneestani. Näin pakkaskeleille varsinkin lämpöpatteri kerää pölykoiria, samoin katto - ja pöytälamput. Puhdistin myös ikkunan puitteet ja ikkunalaudankin, koska työpisteeni on ikkunan ääressä. Verhotangon yläosa oli varsinainen pölypallojen koti, vaikka puhdistin sen loppusyksystä. Kirjahylly vaati ajallisesti suurimman huomion. Otin pois kaikki kirjat ja puhdistin tyhjät hyllyt. Sen jälkeen puhdistin kirjat pölystä ja hyllytin ne uudelleen.

Siivosin myös kaikki tietotekniset tarvikkeet kuten printterin, reitittimen ja läppärinkin. Kerta käsky oli siivota työpöytä niin puhdistin myös läppärini sisältöä. Turhat mailit, kansiot, dokumentit ja vanhat toimimattomat suosikkilinkit lähetin deletellä ”bittiavaruuteen”. Läppärini näyttö ja näppäimistö ovat nyt pölystä vapaat, ainakin hetken.

Viimeinen siivoustyöni oli kuin kirsikka kakun päälle. Vaihdoin työhuoneeni verhot jo hieman keväisimmiksi, talviverhot alkoivat jo kyllästyttää ja tekivät työhuoneestani jotenkin synkän. Ikkunanpesun jätin suosiolla keväämmäksi. Jos entiset merkit pitävät paikkaansa, kevään ensimmäiset auringonsäteet parin viikon kuluttua yltävät myös työhuoneeseeni. Tänään aurinko paistoi, mutta lähitalojen takana.

Päivän hyvä työ tuli tehtyä. Työhuoneeni on nyt siisti. Mitähän kivaa radion täti keksii huomenna?