En nyt tähän hätään muista kuka suomalainen artisti lauloi kerran "myydään ja ostetaan". En edes muista oliko hän mies vai nainen.

Eilen myytiin ja tänään ostettiin nimittäin Suomessa toimivia yrityksiä. Itselleni tuli tunne kuin makkarapaketti olisi vaihtanut omistajaa vaikka tapahtumien takana on pitkät neuvottelut ja kädenväännöt. Jotkut varmasti dramatisoivat ja elävät tunteella yritysostot vaikka ne ovat pelkästään liiketoimintaa. Harmi vain että usein juuri yrityksen henkilökunta on se kärsivä osapuoli, varsinkin jos yritysosto tarkoittaa työpaikan menetystä tai muuta työmäärän vähentymistä. Monella menee elämänsuunnitelma päälaelleen ja kokonaan uusiksi.

Nykyajan ihminen elää mielenkiintoisessa ketjureaktiossa. Töissä ei ole kivaa, väsyttää, työkaverit kiusaavat, pomo on väärällä puolella, työtä on liikaa ja työtehtävät ovat liian yksitoikkoisia. Myöskään työttömänä ei ole kivaa, rahaa ei ole tarpeeksi, itsetunto on pohjalukemissa, byrokratia painaa päälle ja työllisyyskursseilta ei työllisty eikä eläkkeellekään vielä pääse. No pikaisesti edellinen ymmärrettynä eläkeläiset ja lapset elävät onnensa kukkuloilla. Valitettavasti tämä on täysin väärä tieto kuten uutisista olemme silloin tällöin havainneet. Toki poikkeuksia löytyy eli ihmisiä, jotka rakentavat elämänsä kuten itse haluavat eivätkä anna muiden liiaksi siihen vaikuttaa. Myös ihmisen oma asenne ratkaisee.