Tänään on puheenaiheenani asuinpaikkakuntani viime aikojen sää; tuo kaikkien suomalaisten toiveaihe ja josta jokaisella on oma kannanottonsa.

Maanantaina oli pakkasta noin -20 astetta ja kova tuuli. Lunta oli sopivasti joten sää nostatti kummasti joulutunnelmaa. Eilen aamulla pakkasta oli enää noin kymmenkunta astetta, erittäin selkeä sää. Mutta iltapäivällä lämpötila nousi, mikä merkitsi myös kunnon lumisadetta. Sään vuoksi iltapäivän ruuhka seisoi, olihan siis kaikkien peräänajajien toivekeli. Auton ikkunoitahan ei missään nimessä kannata puhdistaa vaan aina kannattaa kokeilla sokkona ajoa, toisin eilen iltapäivällä lasien puhdistamisesta ei ollut kyllä suurempaa hyötyä, koska lumisade oli todella sankka.

Tänään aamulla oli kaikkien ulkoilmaihmisten toivekeli. Kulkuväylät oli aurattu, selkeä sää ja lämpötila pikkuisen nollan alapuolella. Arvaahan sen missä piipahdin toimistolle mennessäni: pieni pyrähdys avannossa sai aamun käyntiin. Päivän mittaan sää lauhtui edelleen ja  töistä lähtiessäni mittarissa oli +7 astetta ja vesisade. Jälleen kerran oli autoilijoiden toivekeli. Liukkaus on varmaan ollut yllätys monelle työmatkalaiselle. Kotiin tultuani lähdin kävellen markettiin ruokaostoksille, minne on noin kolmen kilometrin matka suuntaansa. Voi niitä pyöräilijöitä, jotka tulivat minua vastaan, kun itsellänikin oli välillä pienehköjä ongelmia pysyä pystyssä. Nyt illalla on edelleen lauha ja liukas sekä kunnon tuuli kaupanpäällisiksi. Pimeys ja liukkaus eivät taida olla kenenkään toivekelejä.

Huomenna on arki uusi, pitää mennä toimistolle epävirallisten joulujuhlien takia. Muutama työkaveri aloittaa lomailun jo ensi viikolla.