Minulla oli tarkoitus aloittaa vapaapäiväni kunnon aamuhölkällä ennen kuin menen asioimaan virastoihin. Täytyy sanoa, että yritykseni oli ainakin hyvä mutta kunnon aamuhölkkä jäi haaveeksi. Liukkaus yllätti minut joten en ottanut riskiä lähteä katkomaan luitani. Pihamme oli kuin luistinrata.

Muutinkin suunnitelmiani ja kävin nyt illalla juoksemassa kunnon hikilenkin. Reittini oli lähes sula, oli kuin olisin juossut huhtikuun kevätsäiden aikaan. No jos erehtyi katsomaan lämpömittaria niin kevät tuli nopeasti, koska ennen hölkkääni lämpötila oli viisi astetta plussan puolella. Onneksi katsoin mittariin koska muuten olisin pukeutunut liian paksuihin juoksuvaatteisiin. Kuten usein aikaisemmin tälläisillä kosteilla keleillä lenkkeillessäni minulle sattuu aina se minulle tyypillinen vahinko. Nimittäin vaikka kymmenen kilometriä meni kuivissa olosuhteissa niin noin sata metriä ennen kotiani astuin "vahingossa" suurimpaan rapakkoon. Lits ja läts eli kengät ja sukat läpimärkinä. Otteeni ja keskittymiseni taisivat herpaantua kodin jo näkyessä. Mitäs ajattelin keittää kunnon iltakahvit.

Kaikki Matit ovat tänään viettäneet nimipäiväänsä. Vanhoina aikoina Matin päivän sää kertoi suuntaa-antavasti myös tulevan kevään ja kesän säästä. Lumi alkaa sulaa ja räystäiltä tippuu vesi. Nyt ikkunastani katsottuna näyttäisi että tiedossa olisi aikainen mutta pitkä kevät, koska lunta ei näy kuin siellä täällä pieninä valkoisina läikkinä.