Tänään tein pienen palauttavan kävelylenkin, reitti taisi olla noin kuusi kilometriä ja se puikkelehti pitikin lähiseudun katuja. Minähän olin kuin joulukuusi heijastinliivini kanssa ja kun vielä pipossani ja kengissänikin on heijastinnauhat, tulin varmasti nähdyksi illan pimeydessä.

Lenkilläni näin erikoisen ilmiön. Rouva oli ulkoiluttamassa kissaansa. Kissa oli siis narun päässä. Näky oli huvittava sillä rouvalla ja kissalla oli samanlaiset keltaiset heijastinliivit. Kissa oli kyllä sen näköinen ettei se paljon välittänyt tulla nähdyksi ja huomioiduksi. Jotenkin liivit näyttivät puristavan kissaa ohittaessani sen. Kaukaa katsottuna ja katuvalojen loisteessa parivaljakosta erottui yksi suoraan kävelevä ja yksi pienempi sinne tänne säntäilijä.

Vaikka rouva ja kissa nostattivat kasvoilleni pienen hymynkareen, kieltämättä heidän yhteistyönsä oli saumatonta ja ennen kaikkea turvallista. Kumpikin näkyi pimeässä illassa ja autoilijat osasivat varautua väistämään. Mutta pitääkö kissa heijastinliivistään vai onko se pelkkä omistajan päähänpisto? Tuskin kissalta on edes kysytty. Varmaa kuitenkin on että kissa on kuningas rouvan taloudessa. Sehän pyörittää (ja "simputtaa") omistajaansa mielensä mukaan ja omalla aikataulullaan.

En voi välttyä mielikuvalta millainen on rouvan ilta. Kynttilätuikut palavat sohvapöydällä, rouva katsoo televisiota ja kissa kehrää rouvan sylissä. Mikään ei häiritse parivaljakon yhteistä, rauhallista iltahetkeä.

Joten Miau...