Minä manageeraan kesämökilläni. Olen puolipäivää ulkoillut ja tehnyt "puutarhahommia" kahden kaverini kanssa. Ilma on ollut todella hyvä, koska lunta on vähän ja pakkastakin alle kymmenen astetta. Myös valoisa-aika tuntuu jo pidentyneen.

Toinen kavereistani tekee meille iltapalaa, koska pitäähän saunan jälkeen syödä tukevasti että huomenna jaksaa taas telmiä ulkona. Toinen kavereistani otti hoitaakseen saunahommat; lämmitys, vedenkanto avannosta. Itselläni olen ollut päällikkönä, koska kaverini ovat olleet tosi innostuneita tänne päästyään ja eivät ole antaneet minun tehdä oikeastaan mitään. Yrittävätköhän sillä keinoin välttää avannossa käynnin?

Avantoon ei pidä mennä suoraan saunasta eikä avannosta mennä suoraan saunaan. Kehon täytyy antaa ensin tottua eli jos saunassa tulee otettua kovat löylyt, kannattaa ensin vilvoitella saunan terassilla ja sitten poiketa avannossa. Samat temput kannattaa tehdä avannosta palatessa. Avannossa ei saa kastella päätään / hiuksiaan. Saunareissuaan ei kannata pilata kiireellä, nautiskelu ja hyvä olo ovat kaiken a ja o (omasta mielestäni).

En ole koskaan välittänyt yhdistelmästä sauna-lumihanki-sauna, koska siinä kokonaisvaikutus on mielestäni vähäisempi. No onneksi täällä mökillä ei ole tänä talvena isoja hankia, joten nautinto on haettava avannosta. Huvinsa ja nautintonsa kullakin, vai miten se nyt meneekään.

Kaverini pitävät minua outona ufo-ihmisenä avantoharrastukseni vuoksi. Kumpikin heistä on sitä kokeillut, mutta aina täällä kesämökilläni ollessaan he unohtavat hyisen hurmioni ja osallistuvat ilman valituksia kastautumisrituaaliini.

Tänään on muuten UFOiluun kuuluva merkkipäivä. Tammikuun 24. päivänä 1878 erään yhdysvaltalaisen lehden ufo-jutussa käytettiin ensimmäistä kertaa termiä "lentävä lautanen". Siitä lähtien salaperäisyys ja mikseipä hysteria on liitetty lentäviin lautasiin, joita joku aina näkee silloin tällöin. Itse uskon vasta kun näen sellaisen omilla silmilläni.

Kun lentäviä lautasia oli tiirailtu sata vuotta, niin tänään 1978 neuvostoliittolainen, ydinreaktorilla varustettu tiedustelusatelliitti hajosi ilmakehässä Kanadan yläpuolella ja osia siitä putosi maahan asti. Melkoinen "lentävä lautanen" siis, sillä se kuulemma sisälsi 45 kiloa riskastettua uraania. Hysteriaa riitti puolin ja toisin, kunnes selvisi että satelliitin reaktorin sisältämä plutonium oli hajonnut jo ilmakehässä. Kanadan maaperältä löydetyt kappaleet kuuluivat satelliitin kuoriosiin, onneksi.

No ufot sikseen tältä illalta. Nyt saunaan. Moro.