Olin tänään puolipäivää konttorilla ja loppupäivän pidin luvallista vapaata. Koska sää ja ilma olivat mitä parhaimmat (pakkasta-15 ja pientä auringonpaistetta) niin uhrasin iltapäiväni siivoukselle. Matot vein ulos tuulettumaan ja petivaatteet parvekkeelle. Näin aloitin ensimmäisen kevätsiivoksen, missä yhtenä rituaalina on muovisen joulukuuseni riisuminen koristeistaan ja paketointi sekä varastointi. Jouluni loppuu aina tänään 13. tammikuuta Nuutin päivänä.

Nyt on huushollini puhdas ja sitruunantuoksuinen, koska pesuaineeni ja lattiavahani sisälsivät sitruuna-aromeita. Toistaalta aika miellyttävä tuoksu. Ja mikä parasta matot ovat raikkaat, tosin hohkavat vielä hieman viileää ulkoilmaa. Petivaatteet ulkoilivat noin tunnin, koska muuten ne ovat nukkumaanmennessäkin viileät.

Siivous vei aikaa enemmän kuin arvioin, sillä innostuin siivoamaan myös kirjahyllyn. Vaikka "kirjastoni" onkin vitriineissä niin löysin muutaman pölykoirakin kirjojeni seasta. Sohvan ja lipaston aluset olohuoneessani ovat myös pölykoirien lempipaikkoja huolimatta viikottaisesta imuroinnista.

Kieltämättä siivous käy hyvästä iltajumpasta, selässäni hieman tuntuu kireältä. Nyt sitten iltapalan tekoon. Kumminkohan käy nukkumaan mennessä, oliko siivousurakallani piristävä vai väsyttävä vaikutus? Iltapalan jälkeen iskee yleensä väsy mutta hetken päästä kuitenkin olo on pirteä. No taidan huomenna jäädä kotitoimistolle pakkasen vuoksi.