Voin tiivistää tämän päivän kysymykseen "Onko pakko?".

Onko pakko järjestää työpaikan pakollinen koulutus juuri lauantaiksi? Koulutuksen tarkoituksena oli opetella uutta ATK-toiminnallisuutta. Jostain kumman syystä ainakin oma motivaationi katosi täysin lounastauon jälkeen, iltapäivä oli täyttä kidutusta ja kelloonvilkuilua. Opettaja tiesi kyllä kaikki "viralliset" vastaukset kysymyksiimme mutta esittämiimme poikkeustilanteisiin emme saaneet kovin ymmärrettävää vastausta. Muutenkin opettaja oli hieman hakoteillä, lauantai ei tainnut häntäkään motivoida.

Onko pakko mennä ruokakauppaan, josta tietää saavansa huonoa asiakaspalvelua? Erehdyin koulutuksen jälkeen poikkeamaan lähikauppaani ostamaan pakolliset lauantain ruokatarpeet, koska täydennystähän saa huomenna ja vieläpä ihan ajan kanssa. Lähikaupassani oli kyllä niin nyrpeät myyjät että en taida käydä siellä aivan lähiaikoina. Erehdyin kysymään myyjältä punaista maitoa, kun sen hylly oli tyhjä. Myyjän mukaan tänään ei ole enää punaista maitoa myytävänä, koska kauppa oli tilannut sitä liian vähän. Myyjän asenne oli kaikkea muuta kuin asiakasystävällinen. Jos joku muu halua keittää tänään riisipuuroa, ei kannata mennä lähikauppaani.

Onko pakko syödä iltapalaa tähän aikaan illasta? On pakko, koska minulla on vieläkin nälkä ja muutenkin hieman tympäisee. Jotenkin tuntuu pitkältä työviikolta, huomenna kyllä lepään.